
Необходими продукти:
- 400 грфиле от сьомга
- 50 мл олио/зехтин
- Микс от зеленчуци
- Песто (за заливка на сьомгата)
Начин на приготвяне:
- Ако сте закупили цяло филе от сьомга го нарежете на ленти дебели около 2-3 сантиметра.
- Сложете тигана на котлона, добавете олио или зехтин и изчакайте мазнината да загрее много добре.
- Когато мазнината е вече загрята, сложете сьомгата с кожата надолу в мазнината. След няколко минутки, обърнете рибата. Запържете я за по няколко минути от всички страни до придобиване на червеникаво-кафяв цвят.
- Сьомгата се приготвя много бързо и затова трябва да наблюдавате постоянно тигана за да не загорите рибата.
- Когато е готова сложете в чиния и отгоре я поръсете обилно със сос песто, този сос и придава невероятен аромат и вкус.
- За гарнитура на сьомгата – микс от зеленчуци, задушени за няколко минути на фурна.
Коментар с Facebook
loading...