С изпитна стратегия арфистката на АУБ проф. Дийн доказа, че пред изкуството коронавирусът е безсилен

Пред изкуството коронавирусът е безсилен – това доказа преподавателката по пиано и арфа в Американския университет проф. Анна-Мария Равнополска-Дийн, която успя едновременно и да изпита студентите си в условията на онлайн обучението, което щатският университет въведе още през пролетта, и да монтира „Коледен концерт по време на пандемия“, с който да поздрави колегите си и студентите, останали в Благоевград.

Облечени официално, макар и в домашна обстановка, възпитаниците на АУБ Илияна Граматикова, Бояна Костадинова, Мария Филипова, Климент Стаменков, Антония Кайчева, Божана Маринова и колегите им вложиха толкова финес и майсторство в изпълненията си, че световноизвестната арфистка и техен любим преподавател писа на всички „Отличен“ за семестъра. От апартамента си в София, откъдето вече 7 месеца води онлайн обучението на студентите по джаз, латино, теория на музиката, пиано и др., въоръжена само с телефон и лаптоп, проф. Анна-Мария Дийн първо изпрати нотите на студентите, после организира целия процес по заснемането на видеоклиповете и монтажа, и от 2 дни концертът се върти по всички интернет страници на университетските клубове.


проф. Дийн

Проф. Дийн избра този начин на изпитване за Великден и тогава дори през ум не й минаваше, че ще трябва да го повтори и за Коледа, а сега просто не желае да прави прогнози докога ще продължи адът с болестта и кога университетът ще се върне към обичайния си ежедневен ритъм.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *