Цяло село остана без пенсии и спестявания! Пощаджийката щипнала 400 – 500 хиляди лева

Пощаджийка мами цяло село от години. Потърпевшите от село Зимница, Ямболско, сигнализираха с обвинения към пощенската служителка, че спестяванията им липсват. Други се оплакаха, че системно от пенсиите им са теглени пари. Жената не е задържана, но е уволнена и предстои да се сдобие с обвинение, съобщава Нова ТВ.

Жителите на селото твърдят че от години пенсиите и спестяванията им се крадат пари. Те разбират едва след като служителката изчезва от селото.

Баба Мария е на 75 години и тръгва по пътя на парите си. Преди месец разбира, че е измамена. Пари няма в нито една сметка, а спестовната й книжка се оказва фалшива. Споделя, че не се е усъмнила, а книжката била доверена на служителката в продължение на 6 години. През май обвинената е уволнена от пощата. Никой от селото не знае къде е и какво се е случило с парите им.

От банката потвърдиха, че служителката е присвоила суми от спестовни влогове чрез фалшиви документи. Неофициално открадната сума е около 400 – 500 хиляди лева, а официално прокуратурата засега знае за 10 пъти по-малко. Потърпевшите подават десетки жалби. Синът на пощенската служителка определи твърденията като слухове.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *