Чесново пиле с кашкавал

Необходими продукти:

3 бр. пилешки бутчета

3 бр. червена чушка

3 бр. люта чушка (по желание)

5 скилидки чесън

3 с.л. кафява захар

1 ч.л. зеленчукова подправка

черен пипер (на вкус)

сол (на вкус)

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. мащерка

2 с.л. олио

1 бр. лимон

250 г кашкавал

Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете пилешкото месо, ако използвате цяло пиле или бутчета ги разфасовайте – горно и долно.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно, загрейте олиото в тиган на котлона и го сложете да се запържи за кратко до златисто, като внимавате да не загори. Отстранете тигана от котлона и сложете в него кафявата захар и всички подправки. Разбъркайте добре.
В тавичка, намазана с малко олио, наредете пилешките парчета, изцедете сока на лимона и полейте, а между и върху тях сложете нарязана на кръгчета червена чушка. За финал втрийте и поръсете с част от сместа от чесън и подправки, като отделите малко за накрая. За по-пикантен вкус сложете две-три слабо люти чушлета между месото.
Не е необходимо да се сипва вода или друга течност, при печене пилето си пуска достатъчно мазнина и течност.
Сложете тавата в загрята фурна на 170 градуса и печете пилето 60 мин., като, ако е необходимо, по време на печене го покрийте с фолио, за да не загори.
Настържете кашкавала, извадете тавата и наръсете обилно върху вече изпеченото месо, отгоре поръсете с отделената смес от чесън и подправки и сложете да се запече до разтопяване на кашкавала.
Поднесете топло.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *