Никога не купувай кашкавал, ако видиш тези неща по него!

Истинският кашкавал е вид твърдо сирене претърпяло процес на чедеризация (втасване). Твърдото сирене с високо качество не може да бъде евтино. Всичко, което е с ниска цена, е пълно с палмово масло, сухо мляко, соя, стабилизатори, аромати, консерванти. Това не е храна, а наказание за всеки жив организъм! Моля ви, никога не яжте кашкавал и напълно се откажете от използването му, ако ще си купувате евтини млечни продукти и не разполагате със средства за по-скъпите такива. По-добре рядко си позволявайте кашкавал, но изберете онова, което е добро и полезно за вашето здраве, пише „за жената“.

Имайте предвид, че кашкавал с ниско качество е продукт, който може да нанесе тежък удар на панкреаса и черния ви дроб, а дори не подозирате за това. Така че ограничете консумацията му и в никакъв случай не го давайте на децата си!

Как да изберете хубав кашкавал?

Кашкавал във вакуумна опаковка или увитото в найлон не претендира да бъде най-доброто. Трябва да си купите , нарязан от витрината в магазина. Това увеличава шансовете, продуктът да не съдържа вредни примеси или поне да съдържа по-малко! Обърнете внимание на кората на питата: не трябва да има пукнатини и плака, в противен случай има риск да купите заедно със сиренето вредни бактерии или просто да си купите скъп, но абсолютно безвкусен продукт.

Равномерен цвят, единна структура, гладки симетрични дупки- всичко това са признаци на един добър продукт, а не на фалшив. Но се продават коварни и доста заблуждаващи фалшификати! Има един тест, който ще ви гарантира наистина отлично качество.

Този тест трябва да се направи при стайна температура, след като извадите парче кашкавал от хладилника. Отрежете едно парче под прав ъгъл. То не трябва да се огъва! В противен случай сте си взели фалшив продукт.

Фалшив продукт на кашкавал лесно се раздробява и рони – не го яжте в никакъв случай. То е пълно с палмово масло, примесено с малко количество мляко на прах и оцветители!

Може да има красив цвят, гладка повърхност, симетрично разположени дупки, но красотата му е подвеждаща.

Гледайте това видео: ако кашкавала ви прилича на пластелин, никога не го купувайте, а ако сте го купили, го дайте на бездомните животни. Дори и те обаче може да не го ядат.

Палмовото масло представлява просто съвкупност от мазнини. Проблемът е, че когато ядете няколко парчета сирене, съдържащи палмово масло, вие консумирате огромно количество мазнини и натрупвате резерв в тялото си за няколко дни напред! Такова ниско качество на мазнината като палмовото масло запушва кръвоносните съдове, способства за натрупването на излишни килограми и не е никак полезно за организма.

Моля, не купувайте подобен продукт! Надяваме се, тези съвети да ви помогнат да се ориентирате на пазара за млечни продукти и да купувате само висококачествени храни!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *