HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЮЗУ възпитаничка мина под венчило, цялото село Коларово придружи младоженеца до дома на булката

Сватбата на Надежда Левкова и Димитър Мицков оживи петричкото Коларово. Цялото село придружи младоженеца до дома на булката. Венчавката се извърши съгласно църковния канон в храма на селото и бракът на Надежда и Димитър бе благословен от местния свещеник, който им пожела дълъг и щастлив семеен живот. На сватбата присъстваха и състудентите на булката от ЮЗУ.
Още преди година на абсолвентския си бал Надежда запознала своите колеги с избраника си Димитър, с когото са заедно от 5 години. Тогава тя се зарекла пред всички присъстващи, че ще покани целия курс на сватбата си през 2017 г. Така година по-късно тя изпълни обещанието си и нейните приятели от благоевградския университет бяха рамо до рамо с нея в един от най-вълнуващите дни в нейния живот.
Като историк Надежда избра да направи сватбените си снимки не къде да е, а на ключово за цялата българска история място – Самуилова крепост, където през 1014 г. армията на Василий II побеждава и впоследствие ослепява воините на българския цар Самуил.
Граждански брак младоженците сключиха в комплекс край село Ръждак, а веселбата продължи до ранни зори.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *