Благоевградският общински съветник Калоян Ханджийски с подробности за ареста в София

Благоевградският общински съветник Калоян Ханджийски бе освободен от ареста на ІV РУП в София в ранния следобед вчера. Той бе задържан предишния ден пред Народното събрание по време на протестите и е изправен на съд по УБДХ. Делото му е отложено за 15 септември след обяд по искане на допълнителни свидетели от двете страни.

„Писали са, че сме ги ритали, което не е истина. Само бутахме шлемовете, за което имам свидетели и видеозаписи“, обясни той и разказа за преживяното: „Бяхме първата вълна, по-активните, и ни арестуваха за назидание на другите. Поривът беше много силен и не можаха да удържат вълната от хора по друг начин, затова започнаха да слагат белезници наред. До мен стоеше момче с гръб към полицаите, което само снимаше, и него закопчаха, без нищо да е направил. Първите, които ни качиха в полицейската кола, бяхме 17-18 души, доколкото имам информация, общият брой на задържаните по време на протеста е към 100 човека. Докато ни слагаха белезници, ни навеждаха със сила през ръцете и едната ми маратонка се изу. Викнах на полицая да ми я даде, не го направи и като се върна после да я търси, я нямаше. Удариха ме в челюстта и сега малко ме боли. Разкъсаха ми тениската, стъпкаха ми очилата и сега почти не виждам. В ІV РУП бяхме натъпкани 7 човека в стая 2 на 3 метра 24 часа. Пуснаха един от арестантите, на когото бяха объркали обвинителния акт, и той ни донесе храна, вода, а на мен чехли, че бях с една обувка. Добре че нашите хора ми бяха оставили ключа на една от колите да се прибера, но в 15 часа трябва да съм на комисия към ОбС, за която няма да мога да стигна. Ще спечеля делото на 15-и, сигурен съм, но ако ме глобят, ще ги съдя за нанесените ми щети“, заяви пред „Струма“ общинският съветник от ДСБ и лидер на групата „Свободни демократи“ в местния парламент на Благоевград.

К. Ханджийски заминава днес със семейството си на ваканция в Гърция в хотела на съпартийника си в ОбС Мирослав Чолев в Паралия Офринио и единствено се надява набитата челюст на не му създава проблеми при гмуркането, едно от любимите му морски развлечения. Прибират се в края на следващата седмица за сесията, насрочена на 11 септември.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *