Благоевградският хирург д-р Вл. Таковски с приз „Лекар на годината 2019“ в Пиринско

Хирургът д-р Владимир Таковски бе отличен с приз „Лекар на годината 2019“ за Благоевградска област на тържествената церемония в столичния хотел „Шератон“, която се проведе в навечерието на Деня на българския лекар. Престижните номинации на най-изтъкнатите през годината медици са на Българския лекарски съюз, а д-р Таковски бе единственото предложение на Районната лекарска комисия в Пиринско.

Известният благоевградски лекар е началник на отделението по хирургия в общинската онкологична болница „Св. Мина“ в областния център на Пиринско, където работи от основаването й. Отличителните плакет и почетен знак д-р Таковски получи от секретаря на БЛС д-р Стоян Борисов.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров пожела на всички наградени още дълги години да се чувстват удовлетворени, полезни на обществото, много мечти и още много професионални успехи.

Още един познат за благоевградчани лекар бе отличен на церемонията. Това е ортопед-травматологът проф. Диян Енчев, който работи в „Пирогов”, но всеки месец провежда прегледи и в Благоевград. Проф. Енчев, който е изключителен специалист, заслужено е отличен с приза „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники”.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *