Борисов предлага ВиК дружествата да се обединят в едно държавно

Премиерът Бойко Борисов предлага да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно дружество, за да може по-добре да се контролира инфраструктурата и да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа, предаде БТА.

Борисов посочи по време на заседанието на Министерския съвет, че проблеми има в много градове.

„С един кран можеш да спираш водата на един цял град и това да доведе до 150 аварии, с всички последствия. Ако това стане преди избори?”, попита Борисов.

„В Перник са главният секретар на МВР и началникът на полицията и масово в страната се уплашиха. Всяка партия като дойде на власт, пита първо за ВиК дружествата и сега разбирам защо“, каза Борисов.

„Водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 година и тръбите и са безобразно състояние”, отбеляза той. „Пропуснато е златно време, и сега, в условията на криза, сме разпоредили да се направи изцяло нов магистрален водопровод. С него ще се намалят загубите на вода и няма да се злоупотребява и да се краде вода”, посочи премиерът. „В града трябва да се командироват поне четири екипа от съседни градове да помагат в ремонтите на мрежата. Всеки час трябва да се ползва, за да се успокоят хората. Вина може да се намери на всеки участвал в управата на града”, каза Борисов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *