Вижте златните рецепти на Дънов срещу хипертония и безсъние

Чудодейните целебни съвети и рецепти, завещани ни от Петър Дънов, може да намерите в новата книга на издателство „Милениум“ – „Дънов, Учителя. Рецепти, наставления, предсказания“. Златното томче включва подробни биографични бележки за живота на мъдреца, философията му, паневритмията, мисловните и физическите упражнения за поддържане на добро здраве и още много полезни съвети за постигане на хармония и баланс в живота.
Ето и някои от безценните препоръки на Учителя, които ще откриете в премиерната книга:
 
 
Рецепти при безсъние
 * Смесват се 50 г лайка, 10 г момина сълза, 20 г маточина, 30 г листа от мента, 40 г корени от дилянка. Една чаена лъжичка смес се запарва с 250 мл вода. Дневно се изпиват по 2-3 чая.
* Една глава червен лук се счуква и се смесва с пчелен мед. След вечеря се изяждат по 2 с. л. от тази смес. Тогава да не се пие нито кафе, нито чай.
* Вечер преди лягане се разхождайте дълго на чист въздух – поне час и половина. След това обтрийте цялото тяло с кърпа, натопена във вряла вода. Изпийте чаша чай от маточина, мента и валериана.
 
Рецепти против високо кръвно налягане
 
* При високо кръвно се смесва 1 ч. ч. сок от червено цвекло, 1 ч. ч. сок от моркови и 1 ч. ч. сок от хрян. Добавете сока на един лимон, смесете с 1 ч. ч. мед и пийте от тази смес по 1 с. л. три пъти дневно, един час преди или три часа след хранене. Лечението продължава два месеца.
* Прави се запарка от 3 с. л. ситно нарязана чубрица с 2 ч. ч. вряла вода за 10-15 мин. Прецежда се и се пие на глътки през целия ден.
* Една равна с. л. стрито на прах семе от моркови се слага в 200 мл студено прясно мляко. Пие се сутрин и вечер половин час преди ядене.
 
Рецепта при ниско кръвно налягане
 * Една ч. л. нарязан на ситно пелин се залива с 300 мл вряла вода. Престоява 1 час и се прецежда. Пие се от запарката 3 пъти на ден по 100 мл. Лечението продължава 3 месеца.
 
Съвети и рецепти при разширени вени
 * Приготвя се отвара от дъбови кори. Поставят се да врят, докато водата стане кафяво-червена. Вземете плътни чорапи, намокрете ги в отварата, обуйте ги, докато са мокри, и ги бинтовайте плътно.
* При разширени вени, болният да яде по един лимон на ден.
* Всяка вечер измивайте краката с топла вода и правете леки, ненатоварващи ставите гимнастически упражнения.
 
Съвети и рецепти при ревматизъм
 * Вземете 7 глави червен лук, нарежете ги и ги счукайте ситно. Сложете в тях 25 г сол. Сложете лука на стъпалата на краката си и го дръжте така 10-12 часа, докато спите. Може да усетите лек сърбеж през това време, което не бива да ви безпокои. Още след 3-4 опита ще усетите подобрение в краката си.
* Ако ревматизмът е на коляното, всяка сутрин ще налагате мястото с китка коприва. Тази процедура ще изпълнявате между 4-10 пъти на ден.
* Вечер болното място се намазва с мед и се посолява със сол. Увива се с парче плат, найлон и отгоре – пак парче плат.
* Настъргват се 10 скилидки чесън на ситно ренде. През нощта се поставят на болното място с марля.
 
Съвети и рецепти против ставни болки
* Намажете болното място с печен лук и малко масло. Лукът смекчава болката и отнема температурата.
* Счукват се 12 глави чесън и се смесват с 300 г мед. В продължение на 2 седмици веднъж дневно болните места се налагат с тази смес, намазана върху парче памучен плат.
* Сутрин, обед и вечер 1 час преди ядене да се взема дървено масло, по 1 к. ч., за да може да се разшири и омекне отворът на пилоруса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *