Вижте какви правила трябва да спазват хората с високо кръвно през лятото

Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в Москва – Хломогорова, разкри пред РИА Новости какви правила трябва да спазват хипертониците, особено през лятото, предаде БГНЕС.
„Хипертонията е много сериозно заболяване, което изисква постоянно лечение. Пациентите, които се отказват от лекарствата си и ги заменят с някои народни средства, рискуват това да свърши много лошо”, обясни лекарят.
Хломогорова описа как трябва да стават от леглото пациентите с хипертония. Според нея е опасно за такива хора да стават рязко, дори промяната на положението на тялото трябва да бъде постепенна, с малко упражнения. 
Освен това пациентите с високо кръвно се нуждаят от повече часове сън, поради особеностите на тялото си – препоръчително между 8 и 10 часа в денонощието, добави лекарят.
Специалистът посочи, че хората с хипертония „няма да имат нормално кръвно налягане“, но могат да постигнат безопасно целево ниво, „само с помощта на постоянно приемани лекарства“, предписани индивидуално за всеки пациент.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *