Вирус с висока температура напълни инфекциозно отделение на общинската болница с деца над 9 г., двете вътрешни също са със запълнена леглова база

Вирус напълни инфекциозното отделение на общинската болница в Дупница с деца над 9 години, пълни с пациенти са и двете вътрешни отделения. При необходимост малките пациенти ще бъдат настанявани в други отделения. От началото на седицата са хоспитализирани 20 деца с вирусна инфекция.
Управителят на общинската болница доц. Димитър Недин заяви, че вирусната инфекция поваля не само деца. “Върлува вирус, който се предава по въздушно-капков път и протича с висока температура, повръщане и разстройство. Деца, които са с вирусна инфекция, не бива да се пускат на училище или на детска градина, за да не се разпространява болестта. Инфекциозно отделение е пълно с малчугани над 9 години. По-малките ги настаняваме в детско отделение. От началото на седмицата през него са минали 20 деца, което е близо 10 пъти повече от обикновеното за месец“, заяви доц. Недин.
„Възрастните пациенти с вирусна инфекция настаняваме в двете вътрешни отделения. И там легловата база е пълна. Така е всяка година. Няма нищо обезпокоително, стига болните да спазват указанията на лекарите, да си стоят вкъщи и да се лекуват”, заяви доц. Недин.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *