Второкласничка на Трето ОУ – Гоце Делчев първа на национално състезание по български език и литература

Второкласничката на гоцеделчевското Трето ОУ Ивана Хрисимова е победител в националното състезание по български език и литература „Любословие”. Целта на надпреварата е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.

Ивана е единствена от област Благоевград, заела първо място. Друг представител на училището – Анастасия Татанова от 4 „а” клас, се класира на престижното трето място.

Знанията и подготовката си по БЕЛ в състезанието показаха 72-ма ученици от 1-5 клас от Трето основно училище „Братя Миладинови” – гр. Гоце Делчев. С най-масово участие – 17 ученици, бе 2 „б” клас с учители Емилия Москова и Димитрия Джамбазова.

Впечатляващ е фактът, че децата от 2 „б“ клас са изключително мотивирани и ученолюбиви. В условията на пандемия и обучение в електронна среда през месец декември те отбелязаха Седмицата на четенето по със състезание по бързина на четене, в което победител отново бе Ивана Хрисимова с резултат 172 думи в минута /при норма за възрастта 60-70 думи/! Петнадесет деца от класа четат с бързина над нормата. За странието и ученолюбивостта си второкласниците получиха едни от едни от най-хубавите детски книжки на всички времена, които обогатиха колекцията на класа и всички четат с удоволствие.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *