В Мексико е страшно! 149 души загинаха при разрушително земетресение

Най-малко 149 души са загинали при вчерашното земетресение с магнитуд 7,1 в Мексико, съобщи Ройтерс, цитирана от пик. Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от столицата Мексико, където са загинали 55 души, заяви Луис Фелипе Пуенте, директор на агенцията. В столицата са загинали най-малко 49 души.

За 32 загинали се съобщава в щата Пуебла, а в щата Мексико жертвите са най-малко десет. Трима души са загинали в щата Гереро. Според телевизия „Миленио“, цитирана от ТАСС, жертвите са най-малко 204. Най-малко 21 деца са загинали при срутване на училище, съобщи Франс прес. „В начално училище „Енрике Ребсамен“ са загинали 25 души, от които 21 деца“, заявил по телевизията заместник-министърът на образованието Хавиер Тревиньо.

Други двайсетина деца са в неизвестност. Десетки сгради са се срутили в гъсто населени райони на мексиканската столица и спасителни екипи трескаво търсят оцелели под развалините. Хиляди жители панически избягаха на улиците, а милиони домакинства останаха без електричество в резултат на труса, станал в 13.14 часа местно време (21:14 българско време). Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера съобщи, че 44 сгради са силно повредени или разрушени и в някои са избухнали пожари. Епицентърът на труса се намираше на границата между щатите Пуебла и Морелос, на дълбочина 51 км, според Геофизическия институт на САЩ, предаде Франс прес.

loading...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *