Двойна радост споходи в Канада брежанеца К. Димитров в навечерието на новия футболен сезон

Двойна радост споходи в Канада брежанеца Кирил Димитров, който изведе местния „Скарбъро“ до шампионската титла през миналия сезон. В навечерието на новия футболен сезон, преди по-малко от месец, той стана горд татко на близначките Виктория и Лили.

„Малките принцеси се родиха малко преждевременно, но вече всичко с тях е наред. Не са кръстени на никого от най-близките ни роднини, просто със съпругата ми седнахме и избрахме имената, които ни харесват. Така стана и когато се роди баткокто Кристиян, който не се отделя от бебетата. Канада е социална държава и ще получаваме между 2000 и 2500 долара за децата, за да могат да растат нормално. Засега момичетата са само с канадско гражданство, но, живи и здрави, като поотраснат и си дойдем в родината, ще получат и български паспорти, като брат им“, категоричен е бащата.

В първенството, което стартира този уикенд, предвид нечетния брой участници, първенецът „Скарбъро“ ползва привилегията да почива в увертюрния кръг. Кампанията ще премине в съкратен вариант, като 7-те отбора ще се срещнат по 2 пъти помежду си. Първият в редовния сезон печели директно място на полуфиналите, а останалите 6 тима ще допълнят карето с победителите от четвъртфиналите между 2-ия и 7-ия, 3-ия и 6-ия и 4-ия и 5-ия. Бившият играч на „Беласица и старши треньорът Зоран Райович ще имат тежката задача да защитят титлата, която зелените извоюваха преди няколко месеца след два загубени финала преди това.

„Със Зоран, който бе в основата на най-големия успех в кратката клубна история, стягаме отбора. Всички са наясно, че да станеш шампион е трудно, но още по-трудно да защитиш званието. Привлякохме 38-годишния сърбин Владимир Зеленбаба. Роден е в Хърватия, истински професионалист, направи отлична кариера в Казахстан, знаем се с него от съвместния ни престой във „Ватерло“, надявам се той да бъде нашият Златан Ибрахимович. Подсилихме се с още двама офанзивни футболисти – националите на Ямайка Марвин О’Нийл и на Централноафриканската република Муса Лиман. Като прибавим факта, че запазихме ядрото от миналогодишната ни формация, считам, че имаме потенциала да дублираме титлата“, коментира К. Димитров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *