Ден плаж в Сапарева баня със СПА излиза 160 лв. за четиричленно семейство без храна, определят цената на входа, като мерят ръста на клиентите…

160 лв. на ден излиза плаж в Сапарева баня за четиричленно семейство. В най-големия аквапарк в Сапарева баня, построен на мястото на минералната баня, за един ден на двата басейна – вътрешен и външен, входът за лица до 120 см е 20 лв. през седмицата и по 30 лв. през уикенда. За клиентите, които са по-високи от 120 см, цената е по-висока.

Аквапарка в Сапарева баня

Клиенти на аквапарка коментират, че на входът на водното съоръжение има сложен „измервател“ на височината.

„Има родители, които крият истинската възраст на децата си. За деца до 7 г. ползването на басейна е безплатно. Това ни принуди да измерваме ръста на клиентите ни“, заявиха по този повод от аквапарка.

Ако някой пожелае да се поглези, като се потопи в джакузи, ще му струва 50 лв. за двама. За СПА в двата басейна – вътрешен и външен, таксата е 45 лв. за възрастен през седмицата, за уикенда цената скача на 50 лв. За децата над 3 г. цените са по 20 лв. на дете, ако ползва басейните през седмицата, за уикенда – 30 лв.

За четиричленно семейство с две деца, ако ползват

двата басейна, цената на билета през седмицата е 130 лв. на ден. През уикенда – 160 лв., като отделно се заплащат напитки и храни.

Ако някой желае  само да се изкъпе във ваните в бившата минерална баня, трябва да плати 8 лв. За двама души цената е 10 лв.

Както „Струма“ писа, старата минерална баня беше отдадена на концесия за 30 г. през 2006 г. През 2010 г. беше открит аквапаркът. Концесионер е Иван Илчев, който преди години купи хотел „Луч“ от руснаците, които тогава имаха намерение да строят хотели в Паничище и да привличат много туристи, но разпродадоха имотите си и оттеглиха бизнеса си от Сапарева баня.

При откриване на новата придобивка за Сапарева баня през 2010 г. тогавашният зам. кмет на общината Васил Маргин заяви, че ще има намаление на билетите за къпане на жителите на общината, инвалиди и пенсионери. Сега такова намаление има само веднъж месечно.

Басейн Бора бора в началото на Сапарева баня

Само на 200-300 метра в санаториум, който разполага с два басейна, входът е 8 лв. за дете и 12 лв. за възрастен. През уикенда цената за възрастни скача на 16 лв. В басейн в началото на Сапарева баня цената на ден е 10 лв. на човек. Деца до 7 г. го ползват безплатно.

Дупничани имат възможност да се радват в слънчевите дни и на басейна в парк „Рила“ край града. Това е единственото водно съоръжение за отдих и почивка в общината. За басейна се плаща вход 6 лв. през седмицата и 10 лв. през уикенда.

Благоевградчани пък предпочитат да се разхлаждат на двата басейна с минерална вода в бобошевското село Слатино.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *