Днес прекратяват договора на д-р Георгиев за управител на онкоболницата, новият вр.и.д. д-р Р. Кондев още не е подал молба за напускане на вътрешно отделение в МБАЛ – Благоевград

Досегашният управител на Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ в Благоевград д-р Георги Георгиев днес ще получи заповедта си за прекратяване на трудово-правните взаимоотношения след внесена молба в администрацията на община Благоевград.

Новият директор д-р Румен Кондев, както „Струма“ писа, бе определен завчера по предложение на здравната комисия на Общински съвет – Благоевград и гласуване. Решението д-р Кондев да поеме управлението на болницата, която е единствената за лечение на онкоболни за Пиринско и Кюстендилска област, бе взето от местните съветници и в момента промяната се вписва в Търговския регистър, което отнема около десетина дни. Дотогава като управител на онкоболницата се води д-р Георгиев.

Д-р Кондев ще влезе в директорския кабинет на онкология след вписването му като вр.и.д. управител в Търговския регистър. Конкурс за длъжността е обявен за 28 март.

„Депозирана молба за освобождаване от началническия пост във вътрешно отделение до момента няма подадена от д-р Кондев”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той поясни, че предизвестието е тримесечно, защото се изисква време за избор на нов началник.

„Новината за предложението на д-р Кондев за шеф на онкология научих от медиите, никой не е разговарял с ръководния екип на МБАЛ – Благоевград, дефицит за специалисти по вътрешни болести има в цялата област. Ние сме акционерно дружество и работим със Здравната каса съгласно сключен договор, в който д-р Кондев е посочен като специалист, така че утре колегата трябва да бъде на работното си място във вътрешно отделение”, заключи д-р Митев.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *