Днес ще е слънчево, но прохладно, с температури до 13 градуса

Първият от почивните дни ще е тих с мъгла в някои ниски райони, предимно около водоемите. По поречието на река Дунав видимостта ще се задържи ниска най-дълго. Денят ще е слънчев, но есенно прохладен с температури в най-топлата част на денонощието от 8 до 13 градуса. По-топло ще е в южната половина на страната, предава Нова тв.

В планините времето ще е слънчево с тенденция в хода на деня да се заоблачи. Температурите ще се колебаят от 4 до 10 градуса, с най-високи стойности в Банско и Добринище – до 14-15 градуса.

В неделя ще започне постепенна промяна на времето. Студен атмосферен фронт ще понижи температурите, а с него и облачността ще се увеличи. Късно вечерта започнат превалявания от дъжд, които през нощта и в понеделник с падането на температурите ще преминават в сняг. На много места в северната половина на страната ще се образува крехка снежна покривка.

Вторник и сряда температурите ще паднат, като на някои места в Дунавската равнина стойностите в ранните часове ще са между минус 5 и минус 10 градуса. С наближаването на почивните дни температурите ще тръгнат нагоре. В ранните часове на местата, където е тихо в ниските райони на страната ще се образуват мъгли.  В края на седмицата очакваме и порция слаби превалявания от дъжд в равнините и сняг в планините.

В събота времето отново ще е предпоставка за натрупване на замърсители в атмосферата. През последните часове в много от станциите на Изпълнителната агенция за околна среда бяха отчетени концентрации на прах в пъти над допустимите нива. В София, Плевен и Горна Оряховица тази сутрин се диша най-тежко. Очаква се раздвижване на атмосферата в неделя и понеделник, с което концентрацията на замърсители да намалее.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *