Необходими продукти:
500 грама пилешки дробчета
една глава лук
една чаена чаша ориз
2-3 супени лъжици сух джоджен (може да използвате и пресен-пак ще се получи)
половин чаена лъжичка черен пипер
150 грама гъби (печурки)
120 милилитра слънчогледово олио
един литър вода
сол на вкус (около една чаена лъжичка с калпаче, но все пак вие преценете)
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките дробчета в подсолена вода (готови са за около 10 минути). Не ги преварявайте, защото ще има допълнителна топлинна обработка. След сваряване ги извадете с помощта на решетъчна лъжица и ги охладете. Нарежете дробчетата на малки парченца.
Изсипете слънчогледовото олио в дълбок тиган и го загрейте. Прибавете ситно нарязаната глава лук и запържете за кратко. Добавете нарязаните гъби, пилешките дробчета и ориза. Сложете джоджена, черния пипер и посолете на вкус.
Разбъркайте, за да може подправките да пуснат своя аромат. Изсипете запръжката в тава (още по-добре, ако е тефлонова). Залейте с вода и сложете приготвената дроб сарма във фурната.
Печете на 220 градуса на долен и горен реотан. Ако пък бързате много включете и вентилатор. (когато оризът омекне вашата дроб сарма е готова)