Дупничанинът с най-тлъста заплата на Герена осъди „Левски“ за 30 бона

Дупничанинът с най-тлъста заплата на Герена Илия Димитров е осъдил „Левски“ за 30 бона, колкото клубът му дължи за последните три месеца от престоя му в тима. Досегашните му работодатели обявиха раздялата преди два дни, но без да уточняват причината и начина, по който това е станало. Истината обаче разкриха от Спортно-техническата комисия на футболната ни централа.

„СТК констатира прекратяване на трудовия договор без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ПФК „Левски“ /Сф/ на Илия Асенов Димитров, считано от 19.07.2021 година. Заинтересованите страни може да подадат молба за вида на причината за предсрочно прекратяване на договора до Комисията за договорната стабилност при БФС в срок до 30 дни от предсрочното прекратяване на договора съгласно чл. 38, ал. 6 от Правилника за договорите и трансферите на футболистите в системата на БФС“, гласи присъдата на комисията.

Нападателят се е възползвал от клаузата за неизплатени 3 заплати и е отхвърлил предложението да си тръгне по взаимно съгласие с минимална компенсация, въпреки че изявата му на терена със синия екип е по-скоро символична. Към 25-годишния Димитров има интерес от столичните „Славия” и „Локомотив“. Острието вече има един период при железничарите, които са сред многото, където „Левски“ го е пращал под наем в последните 7-8 г., и сред малкото, в които се е представял що-годе прилично.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *