Дупнишки гастарбайтер отнесе тлъста глоба в Холандия

Гастарбайтер от Дупница се изправи пред Окръжния съд в Кюстендил, след като бе преследван от властите в Холандия заради това, че шофирал с телефон в ръка. 39-годишният мъж трябвало да уточни с шефовете си къде да достави пратката от товарния автомобил, с който се придвижвал. Така мъжът си платил глобата от 469,40 лв. по сметката на Окръжния съд, която е левовата равностойност на 240 евро – санкция от полицията в Холандия за държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране.

Магистратите от Кюстендил признаха решението за налагане на финансови санкции, постановено в Кралство Холандия, влязло в сила още през март тази година. Производството по делото бе по реда на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции /ЗПИИРКОРНФС/.

Плащането на глобата е наложително, тъй като в противен случай дупничанинът си отрязва възможността да работи като тираджия в страните от общността. Иначе той се яви лично в съдебното заседание, като представи вносна бележка за банков превод по сметка на Окръжен съд – Кюстендил в размер на 470 лв. – левовата равностойност на 240 евро.

Статистиката показва, че пет са общо приключилите с решения за български граждани дела в Окръжен съд – Кюстендил с производства по осъществяване на международна правна помощ по наказателни дела. В останалите 4 става дума за потвърдени санкции за превишена скорост и неспазване на дистанция за по над 100 евро в различни страни от ЕС.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. И аз така

    Защо бързо забравихме т.н. хендсфри? Говориш спокойно и без глоби!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *