Ексвеликият депутат В. Медарски върна машината на времето с 30 г. назад с нова профилна снимка във Facebook от стачката на Г-39

Бившият лидер на КТ „Подкрепа“ в Благоевград, основоположник на синдиката в Дупница и депутат във Великото народно събрание Венцеслав Медарски превъртя машината на времето и го върна с 30 години назад, като смени профилната си снимка във Фейсбук с фото от „Гладната стачка на 39-те“. На нея той /правият вляво/, Пушкаров, Венци Димитров и техни съмишленици от сините редици във ВНС вземат решение да гладуват в знак на протест, че отново комунисти ще пишат новата Конституцията на България. Идеята за гладуването е на Стефан Савов, а в групата на 39-имата влиза и другият народен избраник от Благоевград Спас Димитров.

Стачката започва през нощта на 10 срещу 11 юли, а е прекратена сутринта на 19 юли. По време на гладуването част от сините депутати стигат до болницата, сред тях е и В. Медарски, който припада и е откаран в „Пирогов“.

По повод снимката вчера ексвеликият депутат, който в момента е адвокат в София, си спомни още, че от стачката получил ацетон в кръвта, а по-късно развил и диабет. Припомни си и колко много смъртни заплахи получавал в ония години. Въпреки това днес, от призмата на времето, Медарски убедено нарича онези години „славни“ и с удоволствие си спомня всеки детайл от първите години на прехода, в които дейно е участвал.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. така пише

    Мажоритарни кандидати за Велико народно събрание147.Велико народно събрание- ВЕН­ЦИС­ЛАВ ТО­ДО­РОВ МЕ­ДАР­С­КИ, БЗНС „Н. Пет­ков“, сред­но об­ра­зо­ва­ние, стро­и­тел­с­т­во и ар­хи­тек­ту­ра, на­чал­ник-от­дел „КС“ – Бла­го­е­в­г­рад.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *