Ето как да разпознаете фалшивата личност

Те често дават дума, но не я спазват, обичат да критикуват хората край себе си, любезни са, когато им трябва нещо… Познато ли ви е? Може би в средата, в която се движите, в личния ви живот, работата, познавате по една такава личност. Фалшива. Тя добре може да заблуди останалите и затова понякога е трудно да я разпознаем. Вижте няколко знака, които ще ви помогнат да различите истинската личност от фалшивата.

Фалшивите личности „уважават“ само тези, които имат власт и богатство. Истинските не се вълнуват от социалния статус
Характерно за хората, които са фалшиво любезни, приятелски настроени, отзивчиви е, че те се интересуват единствено и само от собствените си интереси. Затова и гледат да са заобиколени от хора с положение, били те познати, приятели, колеги. За тях останалите, които нямат висок социален статус не подлежат на уважение и сближаване.

Фалшивите хора се възползват от всичко около тях. Истинските личности обаче са далеч от манипулацията
Такива примери можем да намерим сред роднини, близки приятели, колеги. За да постигнат желаното, те използват методи за манипулация, убеждавайки другите да правят неща за тях, които са им важни. Това може да са заплахи, създаване на чувство за вина в другия, „приятелско“ молене за съдействие в работата или извън нея, покриване на чужди задължения и т. н.

Фалшивите личности се стремят към постоянно внимание, докато истинските не се нуждаят от него.
За истинските хора е характерно, че те не чувстват необходимост да привличат вниманието на околните, защото не намират за необходимо да доказват нещо на обществото, но често го привличат, дори без да се стремят към това. Те правят това, с което се чувстват себе си, добре. От друга страна, един фалшив човек може да премине морални граници, за да бъде забелязан в работата или извън нея.

Фалшивите хора винаги се хвалят, докато истинските действат обратно на тях.
Истинските хора не се хвалят с постиженията си, придобивките, опитвайки се да бъдат харесвани и забелязвани. И това изобщо не се дължи на липса на самочувствие. От друга страна фалшивите личности обичат да се хвалят колко са добри в нещо, как другите не могат да се мерят с тях, колко са умни, колко четат, какви проекти движат.

Фалшивите хора обичат да клюкарстват.
Въпреки че на всеки се е случвало да попадне сред клюки, винаги в лицето на познат, приятел, колега, понякога и роднина, разпознаваме клюкаря. Той е лицемерен и към хората, за които знае, че не го харесват и с охота разнася клюки по техен адрес. Всъщност фалшивият човек говори зад гърба на всеки. Той разпространява слухове, лъжи. Но внимавайте, невинаги това се случва по агресивен начин. Понякога това е усмихнатият, любезният човек, колегата, когото харесвате. Истинските хора, дори да попаднат в клюкарски момент, биха го подминали.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *