Ето 5 въпроса за секса, които се страхуваме да зададем

Колко време трябва да продължи сексът? Може ли пенис да се счупи? Това са някои от въпросите, за които вероятно сте се чудили някога, но никога не сте се осмелявали да зададете. Когато стане дума за секс, винаги има срам или табу. Заради това задаването на определени сексвъпроси може да бъде наистина трудно. Кои са въпросите, свързани със секса, които се страхувахте да зададете?

Въпрос 1: Защо е толкова трудно за жената да постигне оргазъм само с проникване?
На практика повече от 65% от жените се нуждаят от директна стимулация на клитора, за да постигнат оргазъм. Освен това мозъкът на жените играе основна част от тяхната кулминация. Само върху клитора има повече от 8000 нервни окончания и стимулирането им бомбардира мозъка с усещания, които могат да предизвикат оргазъм. Поради тази причина е важно не само да стимулирате клитора, но и да сте в спокойно и без стрес психическо състояние, за да можете да постигнете оргазъм.

Въпрос 2: Разширява ли се влагалището, ако една жена прави много секс?
Сексуалните отношения укрепват мускулите на тазовото дъно, насърчавайки свиването и разширяването на вагиналната стена. Един от най-често срещаните митове за секс е, че влагалището на жената се разширява, ако прави много секс. Заради това този въпрос е един от най-често срещаните. Това е просто мит, служещ за порицание и срам на жени, които изповядват сексуална свобода. Отговорът на това питане е отрицателен. Вагината е напълно способна да се адаптира към размера на пениса. Може да се разшири или свие, тъй като стените на влагалището са много еластични и могат да се адаптират към различни форми. Само си помислете за това колко може да се разшири, докато жената ражда. Категоричната истина е, че вагината не се разширява, ако жената прави много секс. Възрастта също не играе роля за това. Всъщност сексът подобрява еластичността на вагиналните стени. Освен това оргазмите укрепват и упражняват мускулите на тазовото дъно.

Въпрос 3: Коитус прекъсването (изваждане) ефективен ли е метод за контрацепция?
Coitus interruptus, по-известен като „прекъснат полов акт“, е метод за контрацепция, при който мъжът вади пениса си от влагалището на жената и еякулира извън него. Един от най-често срещаните въпроси за секса е дали този метод на контрацепция е ефективен. Не съвсем. Само в 72% от случаите има претовратяване на нежелана бременност. Това се дължи на факта, че много пъти мъжът не изтегля пениса си навреме. Най-важното, което трябва да имате предвид при прекъснатия коитус, е, че той не осигурява никакъв вид защита от полово предавани болести.

Въпрос 4: Колко време трябва да продължи сексът?
Продължителността на секса зависи от всяка двойка и ситуацията. Задоволителната секс сесия продължава от 7 до 13 минути. Това сочат проучванията по темата. Идеята за секс, който продължава с часове, е просто социална идеализация, която освен това създава очаквания, които могат да доведат до недоволство, стрес и безпокойство. Сексът е адекватен за задоволяване, ако трае между 7 и 13 минути, много кратък, ако трае по-малко от 2 минути, и „твърде дълъг“, ако продължи от 10 до 30 минути. Във всеки случай сексуалният акт трябва да продължи колкото дълго да иска двойката. И двамата партньори трябва да се чувстват доволни и да се наслаждават на секса, колкото и да трае.

Въпрос 5: Може ли пенисът да се счупи?
Наистина ли съществуват фрактури на пениса? Технически не, защото пенисът е орган без кости. Това, което обаче може да се случи (и често се нарича „фрактура на пениса“), е разкъсването на tunica albuginea, която се увива около кавернозните тела. Този тип травма може да се случи с еректирал пенис, което да доведе до „счупване” на обвивката на кавернозните му тела, ако внезапно се огъне. Това е много болезнена фрактура и дори може да се чуе звук, подобен на счупване на кост, или да се появи хематом в областта. Пир такава травма трябва да се потърси незабавна медицинска помощ. Ако не се лекува, това може да доведе до деформация на пениса или до някакъв вид сексуална дисфункция (невъзможността да се постигне ерекция).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *