Жените, които имат по-млади мъже, са по-щастливи

Повечето представителки на нежния пол се обвързват с мъже, които са средно с 2 до 5 години по-големи от тях, вярвайки, че това е най-добрата разлика във възрастта за една двойка. Оказва се, че може и да е още по-добре. Според брачния консултант д-р Лемилър, жените, които излизат и се женят за по-млади мъже са доста по-щастливи и по-доволни.

Експертът по взаимоотношенията е включил в изследването си 200 жени във връзки с различни по възраст мъже – по-стари, по-млади и такива, които са приблизително „набори”. Оказва се, че възрастовата разлика между 6 и 10 години е най-подходяща, когато е в полза на нежната половинка. Тези дами са по-отдадени на отношенията си в сравнение с жените, които излизат с по-възрастни мъже или такива без значителна разлика в годините. Причините за това са няколко:

1. Жените се чувстват по-доминиращи

Ако сте от дамите, които обичат да са водещата сила във връзката, то може би е време да се огледате в някое „по-младо гадже”.

2. По-амбицирани са

Истината е, че ако мъжът до вас е няколко години по-млад, то вие сте наистина амбицирани да изглеждате максимално във форма. Същото важи и ако по начало не сте особено уверени в себе си– получавате валидация по-лесно, само заради факта, че имате млада половинка.

3. Мъжете също са щастливи

Каквото и да си говорим, мъжете винаги са били едни големи бебета. Те обичат някой да се грижи за тях, да ги насочва и т.н. Ето защо двойките с по-голяма разлика имат по-добра съвместимост, зрялост и дори биха могли да бъдат по-добри родители.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *