Новата директорка на Второ ОУ в Сандански Д. Лалева встъпи в длъжност, обяви конкурс за трети зам. директор

Новоизбраният директор на Второ основно училище „Христо Смирненски“ в Сандански Димитрина Лалева встъпи в длъжност. Тя поема управлението от временно изпълняващия длъжността директор Емилия Карамфилкова. Преди да спечели конкурса и да сключи договор за управление на Второ ОУ, Д. Лалева бе зам. директор в ПГ „Яне Сандански“ в Сандански.

„Сменям един кабинет с друг в една сграда, в която се помещават две училища – гимназия „Яне Сандански” и Второ основно училище „Христо Смирненски“. Познавам почти всички колеги от Второ основно училище. Поемам управлението от колежката Емилия Карамфилкова и ще продължа да надграждам това, което тя и екипът й са прилагали през изминалата учебна година, която бе трудна, но успешна, тъй като за първи път учебната година приключи с онлайн обучение поради коронавируса и епидемичната обстановка. Колективът се е справил отлично с приема за новата учебна година. Поемам един добър, сплотен и обединен колектив, и ще продължа в тази посока. До началото на новата учебна 2020-2021 година ще сформирам екипа, с който ще работя. Първо трябва да се запозная с трудовите характеристики на колектива и да изготвим програмата за обучение”. Това каза Д. Лалева, след като пое управлението на Второ основно училище „Христо Смирненски“ в Сандански.

С назначението й на шефския пост във Второ ОУ Д. Лалева освобождава мястото си като зам. директор в гимназия „Яне Сандански”. Там бе обявен конкурс и за директор, а един срещу друг за поста се изправиха вр.и.д. Снежана Николова и назначената наскоро като трети зам. директор Катина Додушева.

Двумесечното предизвестие на директора пенсионер Зорица Органджиева изтича на 18 август. Дотогава тя е директор и носи всички отговорности – административни, социални, икономически и трудовоправни.

Стана ясно и че новата директорка на Второ ОУ Д. Лалева е обявила конкурс за трети зам. директор, който да отговарая за учебната дейност.

ВАНЯ МАНЧЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Очаквано

    И тая като Бойко- с трима вицепремиери! А файда-никаква! Има училища с 900 ученици с по двама заместници, ама явно директорите там си ги бива!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *