Задушено пилешко филе на фурна

Необходими продукти:

  • пилешко филе – 800 г
  • печурки – 1 буркан (330 г)
  • шунка – 200 г или пушено месо
  • топено сирене – 200 г
  • кашкавал – 200 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол

Начина на приготвяне:

Пилешките филенца се измиват, овкусяват се със сол и черен пипер и подреждат в предварително намазнена тава.

Поливат се с малко олио, завиват се с фолио и се задушават в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути.

След това се изваждат и върху тях се нареждат топеното сирене, нарязаната на кубчета шунка и гъбите.

Поръсва се с настъргания кашкавал, смесен с малко чубрица, и се връща отново във фурната.

Печете задушеното пилешко филе на фурна още 10-15 минути до зачервяване на кашкавала. gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *