НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- • 1 кг свинско или телешко филе
- • 2 с.л. брашно
- • 2 с.л. олио
- • мащерка
- • 2 дафинови листа
- • 2-3 глави лук
- • 2-3 скилидки чесън
- • 200 мл бульон
- • 100 мл вино
- • смлян черен пипер
- • сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на филии, начуква се и се овалва в брашно, разбъркано с черен пипер и сол. Запържва се в тиган, след което се прехвърля в тавичка от йенско стъкло или гювеч с капак. Поръсва се с мащерката и се добавят дафиновите листа. В мазнината се запържва нарязания на полумесеци лук и скълцания чесън. Поръсва се с брашното, долива се на тънка струйка бульона, като непрекъснато се бърка докато се получи гладък сос с лучени полумесеци, добавя се виното, солта и черения пипер. Сипва се върху месото и съда се похлупва. Пече се на умерена фурна. Поднася се с картофено пюре и салата според сезона.
loading...