Задържаха издирвания за убийството в Кюстендил

Задържаха 19-годишния заподозрян, по прякор Гучи, за кървавото убийство след запой и масов бой в центъра на Кюстендил. Задържаният е с криминално минало и живее в ромската махала в града.

Както struma.bg писа 35-годишният Валери Дъбов от Кюстендил издъхна пред магазин за кафе в центъра, наръган смъртоносно с нож след кървав екшън между българи и роми в неделя сутринта. В едната компания са и представители на скандално известната ромска фамилия Гольовци.

Масовият бой започва пред заведение „Иридиум” и продължава до паркинга на магазин „Била” и централната улица „Цар Освободител”.

В „Пирогов” с тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив бере душа друг участник в инцидента – небезизвестният Славчо Игов – Ице Гольовеца, на 53 години. Вчера той беше опериран и настанен в реанимация.

Вследствие на масовия бой осем души са задържани. В болница с контузии са други двама участници в инцидента – Михаил от село Слокощица и Светли. Продължава издирването на 19-годишен младеж, който е нанесъл ударите с ножа, той е известен на полицията. Неофициално се коментира, че това е Алекс, който вече има и криминално досие.

Рано сутринта вчера областният град осъмна под полицейска блокада. Патрули на полицията бяха разположени буквално през 100 метра на главната улица „Цар Освободител”. Движението на МПС-та бе отклонявано по обходни маршрути, а пешеходците трябваше да се движат само от едната страна на тротоара. На другата дознатели извършваха огледи, търсеха следи и заснемаха улики. На паркомясто пред магазин за кафе се виждаха големи локви кръв – мястото, където  почина кюстендилецът. За него се знае, че последно е работил, като поправял различна техника на приятел в село Жиленци. Не е семеен, майка му търгувала с мляко.

Жители на Кюстендил се събраха пред сградата на полицията в града. Приятели на убития мъж също излязоха пред сградата на полицията в града. По думите им той се е опитал да разтървава биещите се.

„Той никога не би участвал в такова сбиване. Случайно е минавал”, каза дългогодишен приятел на 35-гошен мъж. Той добави, че мъжът се е прибирал от дискотека, когато е видял масовия бой.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Драпал Мадуро

    Задържан – таратанци! Ченгето каза по ТВ-то, че майка му го е довела сама в полицейското…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *