Запечени рулца от тиквички с пилешко месо

Необходими продукти:

  • тиквички 3 броя средно големи
  • яйца 2 броя
  • пилешко месо 300 грама
  • кашкавал 200 грама
  • домати 500 грама
  • чесън 2 скилидки
  • олио 3 супени лъжици
  • червен пипер 1/4 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Първата стъпка от рецептата за запечени рулца от тиквички с пилешко месо е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате всякакво пилешко месо, както бяло, така и бутчета например. Когато избирате тиквичките задължително изберете тиквички, които са със среден размер. Сложете пилешкото месо да ври в подсолена вода. Измийте тиквичките, отрежете двата им края и ги нарежете на тънки ленти по дължина. Посолете ги и намажете с олио.
  2. Сгорещете оребрен тиган и изпечете тиквичките от двете страни, за да омекнат. Можете да ползвате скара, грил или друг вариант за изпичане на летните тиквички. Свареното пилешко месо нарежете на ситно. Добавете към него яйцата и 100 грама настърган кашкавал. Добавете ½ чаена лъжица сол и черния пипер и разбъркайте добре. Във всяка изпечена тиквичка сложете по малко плънка и навийте на рулце. Рулцата наредете в тавичка намазана с мазнина. 
  3. Настържете доматите, добавете към тях счуканите скилидки чесън и ½ чаена лъжица сол. Можете да ползвате и домати от консерва. Изсипете соса върху рулцата от тиквички и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато доматеният сос се сгъсти. Поръсвате с останалия кашкавал, връщате във фурната и я изключвате. Когато кашкавалът се разтопи ястието е готово за сервиране. Може да поръсите с пресен босилек.supichka.com

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *