Знаци, че сте влюбени в сексуален наркоман

Интернет порнографията и достъпността на онлайн запознанствата позволиха пристрастяването към секса да нарасне и при двата пола. Когато преди години Майкъл Дъглас си призна, че е пристрастен към секса, светът го погледна изпод вежди и го заклейми едва ли не като перверзник. В днешно време сексуалната наркомания е съвсем нормално явление, което дърпа към себе си все повече последователи. Кои са 12-те признака, по които може да различите сексуалните наркомани?

1. Те лъжат и се прокрадват наоколо
Пристрастените към сексуални прояви са майстори в шикалкавеното. Те казват само част от истината, за да създадат напълно фалшиво впечатление за себе си. Ако ги хванат, те моментално ще обвинят половинката си, че не си спомня правилно. Освен това държат на разположение готов набор от обвинения, за да се нахвърлят върху партньора, ако той се доближи твърде много до разкриването на тайните им („Ти просто ревнуваш“, „Прекаляваш“, „Всички ще си помислят, че си луд, ако те чуят какви ги говориш” или „Ти просто не ми вярваш”).

2. Понякога злоупотребяват и с алкохол или наркотици
Пристрастените към сексуален живот често умишлено употребяват алкохол и наркотици, за да притъпят непрестанното си мислене за секс и да се оправдаят за извършване на дейности, за които не им достига смелост, когато са трезви. С други думи, зависимите могат съзнателно да осъзнаят опасността от полово предавани болести, ако наемат проститутка. Но ако отидат в бар и се приберат вкъщи с непознат, те изпълняват желанието си за сексуален контакт извън връзката. Съвестта им обаче не ги държи отговорни за последиците, защото те са пили или употребявали наркотици. По този начин сексуалните наркомани често търсят алкохол и наркотици на несъзнателно ниво, за да оправдаят преминаването към по-дълбока зависимост.

3. Те могат да бъдат вербални насилници
Пристрастените често обвиняват партньора и децата си като начин за успокояване на гузната съвест. Те бързо стават експерти в това да накарат членовете на семейството им да се чувстват глупави и засрамени, когато някой поставя под съмнение поведението им.

4. Те могат да бъдат физически насилници
Ако е позволено вербалното насилие да продължи достатъчно дълго, въпрос на време е физическото насилие да се присъедини към него. Все по-често жените също физически насилват със съпруга и децата си. Много дами, които са сексуални наркомани, предпочитат по-коварни начини да накажат семейството си.

5. Те могат да бъдат извършители на емоционално насилие
Психичното оттегляне често остава неразпознато като емоционално насилие само поради неговия мълчалив характер. Изразява се в прекарване на часове пред компютъра или гледане на телевизия, като сексуалният наркоман не говори с дни, гледа празно и отказва да споделя или да слуша чувства. Емоционалното насилие следва същия цикъл като вербалното и физическото насилие:
• Натрупване на напрежение
• Освобождаване на напрежението при злоупотребата
• Любовна „почивка”, където всичко е прекрасно

6. Те могат да бъдат извършители на сексуално насилие
Порнографията и филмите, подходящи за лице над 16 години, заедно с мастурбацията, учат сексуално зависимите да използват сексуално половинката си. По този начин те губят способността да обичат емоционално и плътски партньора си. Вместо да превръщат зависимите в по-добри любовници, тъй като порнографията ги подвежда да повярват в почти извънземните си умения, те стават напълно егоцентрични и самодоволни за сметка на половинката си. Неспособни да се свържат емоционално или да доставят и да получат истинско удоволствие, сексът става механичен с зависимите. Зависимите могат да прогресират до наслада, причинявайки садистична болка.

7. Пристрастяването им може да доведе до кръвосмешение
Това е честа част от сексуалната зависимост. Удивително е, че майките и бащите, които са гледали гордо и с любов към новороденото си дете и които с удоволствие биха пожертвали собствения си живот за него, един ден могат да се изродят в кръвосмесителни перверзници. Те не само се впускат във фантазии за сексуални непристойности с наследниците си, но много ги изпълняват.

8. Те са огорчени и ядосани
Горчивината и гневът почти винаги присъстват в сексуалната зависимост. Понякога разочарованието и огорчението от брака правят човека податлив на изневяра, порнография и мастурбация. Повечето сексуални зависимости обаче започват през юношеските години. Тийнейджърът изпитва горчивина от „деградацията” на мъже и жени, изобразени в порнография. Това отваря сърцето за процъфтяване на горчивина и гняв.
Сексуалните наркомани винаги показват дълбоко невежество и липса на признателност за разликите между мъжете и жените. С течение на времето горчивината изкривява мисленето на зависимите толкова много, че те губят всякаква връзка с реалността.

9. Те имат неразумни нива на перфекционизъм
Изискващото съвършенство е равносилно на господство над семейството и опити да се принудят всички членове да се подчинят на садизма. Често отнема много време на партньора да осъзнае, че семейството не може да угоди на зависимия, колкото и да се опитва. Когато партньорът започне да се опитва да се противопостави на незаслужената вина, всички в семейството се борят за емоционално оцеляване.

10. Те оценяват негативно мотивите на семейството си
Въпреки че сексуалните наркомани могат да изхвърлят диви обвинения към семейството си, те пазят в тайна повечето си негативни мисли. Това позволява на зависимите да гледат на себе си като на добър партньор и родител, който търпи толкова много. Ако никой не опровергае това заблуждаващо се самоусещане на зависимия, то ще ескалира, довеждайки го до съвсем ново ниво на възмущение. Семейството няма шанс да спечели любовта или благоволението на зависимия.

11. Те са финансово безотговорни
С напредването на сексуалната зависимост тя става толкова поглъщаща, че много наркомани тайно пропиляват семейните финанси за личното си сексуално удоволствие. Те често пренебрегват основните нужди на семейството си, докато настояват за най-добрите дрехи, ястия, забавления – най-доброто само за тях. С напредването на манията те губят способността да се концентрират върху работата си.

12. Те злоупотребяват с власт
Много зависими мъже често очакват семейството им да се погрижи за всички домашни задължения, като плащане на сметки, поддръжка на дом и автомобил. Не е необичайно сексуалните наркомани да пренебрегват планираните семейни събития. Тайното удоволствие винаги е техен приоритет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *