И днес ще е слънчево и подходящо за плаж, температурите – до 34 градуса

Времето днес ще е малко по-хладно.Максималните температури ще са от 25-27 градуса на места в Северозападна България до 32-34 градуса в източните райони от страната. Това съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е около средното за месеца.
Сутринта над Източна България ще има ниска слоеста облачност, която бързо ще се разкъса и намалее. Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще продължи да прониква относително студен въздух.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е около 27 градуса.

До сутринта в масивите от Западна България все още ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици, но явленията ще затихнат и облачността ще се разкъсва и намалява. През деня ще преобладава слънчево време.

Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по високите и открити части от юг-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

В четвъртък в източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево, а над Западна България около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми. През нощта срещу петък и в петък, с усилване на вятъра от северозапад, ще проникне още хладен въздух. От запад на изток на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В събота вятърът ще отслабне, преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *