Като на игра ученици от Разлог почистиха за 30 минути района около езерото, победителите събраха 5,8 кг боклуци

Учениците начален и прогимназиален етап от СУ „Брaтя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог, техните родители и учители се конкурираха активно в игри по футбол, волейбол, федербал и други състезателни игри /сн. 1, 2/.
Учениците от 6 „а” клас с класен ръководител Кинка Пенджакова спечелиха възхищението и одобрението на съграждани и гости на града, които станаха случайни свидетели на инициативата „Сливи за смет“. Само за 30 минути, въоръжени с ръкавици, чували и състезателен дух, децата почистиха парка около езерото /сн. 3/, в близост до ресторант „Мурата“. Първото място спечелиха Катерина Анзова и Ивана Стоянова със събрани отпадъци в споменатия район с общо тегло 5,800 кг. Второто място беше отредено на Красимир Узунов и Велина Граматикова – 5,500 кг. Трето място – Александър Шашиков и Ангел Тумбев – 5,460 кг.
Нина Ковачева, класен ръководиtел на 6 „б”, заедно със своите ученци и техните родители участваха в инициативата „Защо е важно да четем книги“. Те представиха избрани басни от Жан дьо Лафонтен, както и интересни факти от биографията на френския писател, а родителите се включиха в последвалата беседа за мъдростта и житейските поуки, които извличаме от четенето на басни.
ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *