Кметът на Сатовча А. Мименов остава без нов лифтбек, цвят черна перла, заради липсата на пари

Кметът на Сатовча Арбен Мименов не успя да изпрати годината с нов служебен автомобил. 10 дни след като обществената поръчка за купуване на колата бе обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки и ден след постъпване в общината на 1 оферта, завчера Мименов изненадващо прекрати процедурата поради „съществена промяна в обстоятелствата“. Промяната се оказа невъзможност да осигури финансирането. Става въпрос за недостига на точно 65 466,67 лв. без ДДС, колкото бе заложил Мименов за обновяване на автомобилния парк

Кметските изисквания бяха за лек автомобил лифтбек, фабрично нов, неупотребяван и от модел, който не е спрян от производство и е произведен до 18 месеца преди датата на доставката.  Практичността на тази модификация се крие във факта, че в колата могат да се транспортират дълги и обемисти товари, в същото време автомобилът има представителен външен вид за командировки, идеален е за дълги пътувания и затова е популярен, разясняват познавачи.

В офертата община Сатовча искаше колата да е с 4 плюс 1 места, 7-степенна автоматична трансмисия за задвижване 4х4, минимална мощност 200 kW, дължина 4869 mm, ширина 1864 mm, височина 1503 mm и база 2836 mm, обемът на багажника да е 625 л, пространство в купето да е 1,507/1,520 мм и да тежи точно 1.645 kg. Кметските претенции бяха возилото да вдига поне 250 km/h и да разходва 8,9 л/100 km в градски условия и 5,8 л/100 km в извънградски. Цвят черна перла и редица екстри като триточкови предпазни колани, електронен имобилайзер, Start-stop система с регенеративно спиране, сензори за паркиране с автоматична спирачка, черен кожен салон, виртуален кокпит, звукова система с минимум 10 високоговорителя и субуфер и полирани лети джанти са изредени в дълъг списък под формата на техническа спецификация.

Тъй като целево пари за нов служебен автомобил в ОбС тази година не са гласувани, Мименов остава единственият общински кмет в района на Чеча, който няма да намери под коледната елха ключове за нова служебна кола. Пръв с ново возило се сдоби колегата му от Якоруда Нуредин Кафелов, на когото фирмата „Порше Лизинг БГ“ ЕООД още през лятото достави нов „Фолксваген Пасат“ срещу 75 743,41 лева с ДДС. Тези дни се зае на екшън да се обзаведе с нова кола и кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев, който е форсирал цялата Общинска администрация, за да му осигури возило най-късно до 30 декември, и макар и на старо, то да струва 69 999.60 лв. без ДДС и да е с гланцирани декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяво.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *