Топ теми

К. Димитров-Брежанеца отново спечели редовния сезон на канадската лига

„Скарбъро“ на мениджъра от Брежани Кирил Димитров спечели редовния сезон в канадската CSL и крачи уверено към дубъл на титлата си във финалните плейофи на сезона, който заради Ковид-19 премина в доста съкратен вариант. Зелено-черните вървяха устремно към първото място с 4 от 4 в първите мачове, но после допуснаха 2 загуби от „Сръбските бели орли“  и двубоят им срещу „Брантфорд Галакси“ влезе в графата „Ключови“. Хората на К. Димитров успяха, макар и трудно, да се наложат с 3:2, станаха недостижими на върха и в последния кръг загубиха за протокола с 1:3 от „Воркута“. Двата състава събраха по 15 т., но триумфът бе за „Скарбъро“ заради бонуса повече победи дотук в кампанията.

„Пуснах в игра повечето резерви, да поиграят всички и да добият настроение за решителния сблъсък за титлата. Аз не влязох в игра, но не е изключено да го направя на финала“, поясни Брежанеца.

Изходът от битката за 1-то място е особено важен, предвид предстоящото оттук нататък. Заради стремежа на канадската футболна федерация първенството да завърши в максимално кратък срок, предвид отново надигащата се пандемия и увеличаването на случаите на заразени отвъд Атлантика, в CSL ще се играе само един полуфинален плейоф между втория „Воркута“ и  третия „Хамилтън Сити“. Победителят от него ще срещне на финала „Скарбъро“, който в качеството си на първенец на редовния сезон се класира директно за решителния двубой.

Междувременно от щаба на „Воркута“ отдадоха дължимото на съперника си чрез социалните мрежи с думите: „Поздравяваме „Скарбъро“ – шампиона на редовния сезон в CSL за 2020 г. Голямо браво, наистина заслужено постижение! Надяваме се да се срещнем с Вас във финалния плейоф“, гласи джентълменският пост на финалиста от миналата година, който сдаде титлата именно на К. Димитров и компания и сега копнее за сладък реванш.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *