ЛЮБОПИТНО ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ОбС – БЛАГОЕВГРАД! Председателят на читалище „Виртуален свят“ Е. Радев обвини кметската администрация, че затрила отчета му за 2019 г. , като реванш поиска общинска субсидия

Председателят на НЧ „Виртуален свят“ инж. Емил Радев поиска общинска субсидия като реванш, че по вина на Общинска администрация са ги отрязали от държавно финансиране. Той поиска думата на сесията на местния парламент, на която съветниците приеха отчетите за дейността през 2019 г. на останалите 10 читалища в общината. Въз основа на тези отчети се разпределя държавната субсидия, като по думите на инж. Емил Радев тази година 95% от средствата са предоставени на читалище „Вапцаров“ с председател В. Новоселски.

„Доклада си за дейността ни през 2019 г. представихме в общината на 12 февруари, за което имаме входящ номер с разписка. Оказа се, че този доклад не е представен на кмета, нито на председателя на ОбС, като се твърди, че такъв не е внасян“, обвини общинските служители в немарливост инж. Емил Радев и цитира номера на входиране на документа. Този „пропуск“ станал причина читалището да не бъде включено в разпределяне на тазгодишната държавна субсидия.

„Предишното общинско ръководство и председателят на читалище „Вапцаров“ Новоселски тиражират неверни твърдения, че читалището ни е незаконно. Ние имаме дейност, доказателство за което са отличия от международни участия на наши групи. Бяха предизвикани проверки от ДАНС и прокуратурата, чиито становища са, че сме напълно законно читалище и извършваме законна дейност. В Благоевград сме две читалища, със заповед предишното общинско ръководство спря финансирането ни, а на читалище „Вапцаров“ безвъзмездно е предоставена за ползване общинска сграда. Моля ви да ни гласувате общинска субсидия, за да можем да покрием поне част от разходите си“, поиска инж. Радев, като заяви, че базата им е в сградата на метрологията под бившия ЗМК и имат разходи за наеми и консумативи.

Съветникът д-р Вл. Пандев помоли Е. Радев отново да внесе отчета си, за да се запознаят с него съветниците и да преценят дали при актуализация на бюджета ще могат да заделят средства от общинската хазна. По-късно в хода на сесията той поиска информация за въпросния отчет и от кмета Р. Томов, който обясни, че при него е пристигнал само материал, в който председателят на „Виртуален свят“ коментира разпределението на държавните средства, което се прави от специална комисия и общината няма тежест в нея.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. честен човек

    тоя е най наглото същество защото не е човек,той е измамник и крадец и със сигурност нищо не е внасял а обвинява администрацията.Дайте ми имейл да ви изпратя инфо за този крадец РАДЕВ

    Отговори
  2. НЕвиртуална реалност

    Виртуалното му читалище:1.няма сайт; 2.няма банкова сметка за плащане на таксите; 3. таксите са „членски внос“ ; 4. издават се едни квитанции от кочан „на ръка“..5. така е от самото му създване…6.в тоя град никой ли не знае това, ами и пари ще му дават?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *