Млада учителка по английски с магистърска степен по психология е новият старши експерт по чуждоезиково обучение в РУО – Благоевград

Младата учителка по английски Йорданка Тренева е новият старши експерт по чужди и майчин език в Регионалното управление на образованието – Благоевград.

Както „Струма” писа, мястото бе овакантено, след като заемащата длъжността Любка Стоименова започна работа в МОН. Допуснати до участие в обявения конкурса бяха общо 7 кандидати, сред които и новият ръководител в направление „Образование” на община Благоевград, бившата директорка на разложката гимназия Галина Адамова.

Йорданка Тренева е демонстрирала качества и компетентности и на писмения изпит /тест/, и на интервюто от проведения в МОН конкурс и е класирана на първо място.

Йорданка Тренева

За да поздрави новия експерт, която вече започна работа, вчера  сутринта в стая № 10 дойде и началникът на РУО Ивайло Златанов.

„Радваме се, че в екипа ни има млад, мотивиран експерт с достатъчно компетентности, който да оказва помощ, подкрепа и съдействие на учителите”, сподели шефът на Регионалното управление на образованието.

Самата Йорданка Тренева е възпитаник на Филологическия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски”. Наред с професионалната квалификация учител по английски език има и магистърска степен по психология. Работила е като учител в Националната хуманитарна гимназия, където е завършила и средното си образование, и в Професионалната гимназия по сторителство, архитектура и геодезия, като има придобита 5 ПКС /професионално-квалификационна степен/.

„Разбира се, че приемам новата си работа като голямо предизвикателство и отговорност, още повече сега, в настоящата обстановка и условията на извънредната епидемична обстановка”, коментира новият експерт Й.Тренева и допълни, че сред приоритетите й са работата относно уроците за обучение в електронна среда от разстояние, както и организацията и координацията на предстоящия областен кръг на националното многоезично състезание.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *