Мрачна прогноза по дни: Небето ще се продъни на Великден от порои и гръмотевици, така ще е чак до…

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. До обяд облачността и над Западна България ще се разкъса и намалее. По-късно след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места в Южна България ще превали и прегърми, пише блиц. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

В планините след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, над 2500 м – сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 11°, на 2000 м – около 6°.

През нощта и над южните райони облачността ще намалее и в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между 4° и 9°.

Утре през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от югоизточната четвърт. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места, главно в югозападната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони – придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са между 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг.

В неделя валежи ще има в цялата страна, след обяд на места ще са интензивни, с гръмотевични бури. Ще се задържи е сравнително топло, но вятърът ще се ориентира от северозапад, по-късно през деня ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В понеделник в Западна България валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса. В източната половина от страната от север-североизток ще продължи да застудява, ще продължат и валежите. До вечерта вятърът навсякъде ще отслабне.

Във вторник ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места в западните райони е възможно за кратко да превали. Ще духа слаб, в Източна България умерен, югоизточен вятър и температурите бързо ще се повишат, но временно.

Още в сряда от северозапад, с умерен и силен вятър, отново ще нахлуе студен въздух. Ще има и превалявания, в източната половина с гръмотевици.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *