На гърба на данъкоплатците бившата зам. кметица на Благоевград Хр. Шопова сменила 8 скъпи телефона за година, харчът от 20 741 лв. „великодушно” разписан от кмета Камбитов

Като носни кърпи с парите на благоевградчани е сменявала скъпи телефони бившата зам. кметица на Благоевград Христина Шопова. Само през 2018 г. данъкоплатците я „спонсорирали” с 8 телефона на обща стойност 16 323,8 лв. Първите три телефона, които си „подарила“ зам. кметицата като новогодишен подарък от целокупното население на общината през януари 2018 г., са „Самсунг Галакси Ес8” за 1369 лв. и два айфона х64 ГБ „Спейс Грей”, последен модел, всеки по 2699,90 лв. През април обаче излязъл нов модел на „Самсунг Галакси Ес9 64 ГБ” и Христина Шопова заменила „остарелия“ от януари срещу 1649 лв. През септември пък, за беда на данъкоплатците, излязъл и нов модел айфон х256 ГБ „Спейс Грей” и с 2599 лв. от общинския бюджет страстта на зам. кметицата към джобните „играчки“ отново била задоволена. До декември 2018 г., когато пак „с кожа от гърба“ на благоевградчани VIP администраторът в кметството се сдобила с таблет „Самсунг Галакси Таб Ес3” за скромните 1410 лв.

Всички разпореждания за задоволяване на страстта на Шопова към телефоните последен модел щедро били разписвани от тогавашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов.

Покрай зам. кметицата по културата с нови апарати за комуникация се вредила и Антония Методиева, директор на правната дирекция в общината. По нареждане на градоначаника през февруари за нея общината купила айфон х64 ГБ за 2298 лв., а през август от джоба на данъкоплатците я подновил с  айфон хес 64 ГБ „Силвър” за 2119лв.

Така само през 2018 г. благодарение на „щедростта“ на Камбитов двете му фаворитки в екипа са спонсорирарани от благоевградчани с 20 741,8 лв., за да не се излагат с остарели телефони на по половин година.

Както „Струма“ писа, през общинската фирма „Благоевград инвест 2016“ ЕООД са разпределяни десетки хиляди левове като бонуси на висши чиновници и избрани кметски служители в община Благоевград по време на управлението на кмета Камбитов. През 2016 и 2017 години чрез сключени  договори за изготвяне на правила, стратегии и програми за развитие, за правно обслужване, за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност, както и за провеждане на информационни кампании за дейността на дружеството по тази програма са изплатени по 50 600 лв. на Хр. Шопова и на А. Методиева, всички останали зам. кметове са се облажили с по 35 600 лв. Сред „намазалите“ по-тънко са малцина редови чиновници.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *