Не е имало сигнали за насилие в семейството на убитото дете в Севлиево

Досега не са получавани сигнали за насилие в семейството на убитото дете в Севлиево. Това обяви по време на брифинг Борислав Муеров, директор на ОД МВР-Габрово. 

„Знаем, че мъжът е имал психически срив на 17 януари. Тогава са извикали спешна медицинска помощ и е бил откаран в психиатрия. След това е бил изписан на домашно лечение. Няма данни досега да е боледувал от психични разстройства. Също така не е имал разрешение за носене на огнестрелно оръжие”, поясни Муеров. 

За мъжа се знае, че работи като ведомствен охранител. Не е познат на полицията и няма криминални регистрации.

Сигнал за престъплението е получен от комшия на 4 февруари в 12.30 ч. „Веднага е изпратен патрулен екип, който установява в спално помещение дете в безпомощно състояние, което е на приблизително 2-годишна възраст. В съседната стая е намерен и бащата. Екип на Спешна помощ е установил смъртта на детето. Бащата е бил с порезни рани в областта на китките и глезените. Бил е в неадекватно състояние и е транспортиран в болницата в Габрово. След това отново е бил настанен в психиатричната болница в Севлиево”, каза още Борислав Муеров.

Иззети са множество веществени доказателства. Работата по случая продължава с набиране на информация от всички роднини, свидетели, комшии и колеги на бащата. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *