Община Благоевград погна собствениците на стари МПС-та, паркирани от години по тротоари и зелени площи

Община Благоевград вчера стартира акция по изчистване на стари коли, излезли от употреба и зарязани от собствениците им на улиците, тротоарите и зелените площи на града.

Екипи от отдела по обществен ред и сигурност на община Благоевград съвместно с Охранителна полиция на ОД на МВР вече лепнаха наказателните стикери на първите десетина автомобила, които откриха. Стикерът е предписание, което дава възможност на собственика на колата сам да я премахне, в противен случай МПС-то подлежи на репатрация от страна на общинското дружество „Паркинги и гаражи“, а разходите за извозване на автомобилите до автоморга ще трябва да бъдат платени от собствениците.

Подборът на колите, които подлежат на премахване, става по списък, приготвен от предишната кметска управа, който е изготвен през 2018 и 2019 г. В него има около 100 МПС-та, подлежащи на премахване, но много малка част от собствениците изпълнили общинското предписание да разкарат трошките от улицата, още повече че не последвали никакви санкции за тях. Сега екипите обикалят тези, които са се разсеяли, издирват на място автомобила, снимат го за доказателство с поставения стикер, правят опит да намерят и собственика му и да му връчат срещу подпис протокол за доброволно преместване.

През първите дни акцията ще бъде само в Благоевград, после ще обхване и селата в общината.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Шишо Бакшишо

    Крайно време е да махнат ръждясалите таралясници, обиколете ж.к. „Запад“ между блоковете, ул. „Бодрост“ и другите.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *