Опасно горещо и днес! Жълт код в Благоевград

Днес времето ще е горещо и предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София – около 33°, гласи прогнозата на НИМХ при БАН. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец август.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще е слънчево. Ще духа до умерен, по високите части силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Жълт код за високи температури е в сила за днес в 26 области на страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е валидно за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, София град, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *