Опасно горещо, температурите ще достигнат 40 градуса

Времето днес отново ще е опасно горещо. Обявен е оранжев код за опасни горещини е в сила днес за 7 области на България. Очаква се температурите да достигнат 40 градуса. В останалата част на страната е обявен жълт код. 

Оранжевият код е в сила за областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Сливен. А Екипите на Спешна помощ в София вчера са реагирали на множество сигнали за колабирали хора в следствие на жегата. Районната противопожарна служба в Кърджали предупреди за опасност от пожари заради високите температури.

Следобед от северозапад над западните райони ще се появят облаци и поречието на Дунав ще превали и прегърми. Минималните температури ще са от 18 до 22 градуса. През нощта срещу събота може да превали и по северното Черноморие.

Максималните температури ще са от 33 до 38 градуса. 

По Черноморието предиобед ще бъде слънчево, а следобед ще има разкъсани облаци. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26-27 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините предиобед ще бъде слънчево, а следобед ще се развива купеста облачност. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 16-17 градуса, а на 1500 м до 20-22. 

В събота и в неделя слабо ще се понижат температурите. Ще има разхлаждащи валежи, слаби гръмотевици в Дунавската равнина и над планините от Югозападна България, като валежите ще достигат и до Черноморието. 

В понеделник и във вторник се очаква да има повече облаци със следобедни превалявания ще има над западните части от страната, а на изток ще бъде слънчево. Дневните температури ще достигат 31-37 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *