Съдът остави за постоянно в ареста 35-г. К. Петров, обвинен в изнасилване и грабеж на жена от Баня

35-годишният Костадин Петров от разложкото село Баня, обвинен в изнасилване на 55-годишна жена, остава за постоянно в ареста. Районен съд – Разлог определи за Костадин Петров най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража“. С оглед естеството на деянието съдия Емил Божков определи делото да се гледа при закрити врати.
Срещу насилника Районна прокуратура – Разлог повдигна две обвинения – за изнасилване и грабеж. След съвкупен анализ на всички събрани доказателства, показанията на пострадалата и тези на свидетелите съдът счете, че е налице обосновано предположение, че привлеченият като обвиняем е извършител на зверското деяние. Съдия Емил Божков счете, че са налице всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка и най-вече, че ако остане на свобода, подсъдимият може да се укрие, да избяга или да извърши друго престъпление. При определяне на наказанието бе взето предвид и утежненото съдебно минало на Костадин Петров, който е осъждан неколкократно.
Костадин Петров бе задържан рано сутринта в петък след сигнал от жертвата. Малко по-късно през деня той бе привлечен като обвиняем и стана ясно, че не само е насилил 55-годишната жена, а я е нападнал и след това ограбил, като взел всичките й налични пари.
Както „Струма“ писа, зверството е извършено в нощта на четвъртък срещу петък, а сигналът е подаден около 04:00 часа в петък. Мъжът нахлул в дома на жената, докато тя спяла. Жертвата се опитала да се защити, но насилникът извадил нож, за да я сплаши. Докато се борела в опит да се измъкне, потърпевшата получила порезни рани в областта на ръцете и лицето. Обвиняемият й нанесъл и удари, включително по лицето, в резултат на което жертвата е получила оток и синини на едното око.
Местни споделиха, че мъжът е бил употребил алкохол или други упойващи вещества, и осъдиха остро действията му, като апелираха за справедливо наказание. Те допълниха, че непрекъснато създава проблеми и многократно са подавани сигнали срещу него. Допреди няколко години той живял в Корница, но се преместил в Баня и оттогава близките му нямат спокойствие от него. Мъжът е с дълго криминално досие. Осъждан е неколкократно, най-вече за кражби и хулигански прояви, лежал е ефективно в затвора.
ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *