Откриха кое помага за по-качествен секс

Мъжете, които предпочитат органични храни, страдат по-малко от нарушена ерекция, твърдят американски учени.Положително влияние върху женската сексуалност има средиземноморската диета, обобщава материал на РИА Новости.

От 30 до 52 % от мъжете над 40-годишна възраст страдат от различни проблеми, които пречат на осъществяването на пълноценен полов акт. Най-често става въпрос за нарушена ерекция.

За справянето с този проблем има различни средства, включително хирургически. Но учени уролози от Калифорнийския университет решиха да проверят как храненето влияе на този процес.

Всички мъже, които през периода юли 2018 – май 2019 г. са посещавали клиниката с оплаквания за проблеми в областта на секса, са споделили и какъв начин на живот водят и как се хранят.

Медиците установили, че 65 % от пациентите се хранели „нормално”, докато останалите спазвали някакъв хранителен режим – ядели органични и непреработени продукти, избягвали консервите и полуфабрикатите, а 28 % практикували периодично гладуване.

Като цяло, станало ясно, че привържениците на здравословното хранене имали по-рядко проблеми с ерекцията. Авторите на проучването подчертават, че органичната диета подобрява здравословното състояние и осигурява притока на енергия, а това на свой ред повишава либидото.

Предполага се, че в тези храни химията, потискаща нервната система, е малко, за сметка на по-голямото количество витамини, антиоксиданти и хранителни вещества. Има данни, че периодичното гладуване нормализира гликемичния индекс и метаболизма и увеличава нивото на тестостерона.


Ако една десета от дневната диета се състои от плодове и зеленчуци, има по-малък риск от развитие на сексуална дисфункция. 
Добър ефект имат ядките и храните с високо съдържание на фибри са ефективни.

Китайски учени са установили, че дефицитът на фолиева киселина причинява преждевременна еякулация при мъжете. Това означава, че диетата трябва да включва бобови растения, богати на този витамин, както и черен дроб.

Според една от хипотезите, нахутът и царевицата, които съдържат аминокиселината триптофан, също помагат при подобни проблеми. Триптофанът прониква през кръвно-мозъчната бариера и изравнява нивото на серотонин – хормонът, който играе ключова роля за сексуалното удовлетворение.

Предполага се, че кофеинът също има положителен ефект върху сексуалното здраве на мъжете, тъй като повишава нивата на тестостерон. Ако не обичате кафе, може да го заместите с нар или джинджифил, които имат същия ефект. 

Храната оказва влияние и върху женската сексуалност. Според статистиката, до 43 % от жените имат проблеми с половите функции. Учените допускат, че реалният брой е по-голям, тъй като пациентките рядко търсят лекарска помощ при подобни оплаквания.

Медиците са забелязали, че метаболитният синдром, наднорменото тегло и сърдечно-съдовите заболявания често са причина за сексуалната дисфункция при жените. Правилното хранене е част от терапията при подобни ситуации.

Тук за предпочитане е средиземноморската диета, богата на зеленчуци, риба и пълнозърнести храни. Проучвания показват, че при жени с изброените по-горе заболявания тази храна подобрява половия живот. Положителни резултати се наблюдават и при кетонната диета, която засилва оргазма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *