От ръководството на СУ – Абланица изненадаха бившия директор Ю. Гърбев и учители по домовете им с цветя и почетни грамоти за 95 г. на местното училище

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, ръководството и учители на иновативното СУ „Св. Пайсий Хилендарски“ – Абланица посетиха бивши учители по домовете като им поднесоха цветя и им връчиха почетни грамоти по повод 95 години светско училище в селото.
Педагозите засвителстваха своето уважение и признателност и към бившия директор на образователната институция Юсеин Гърбев, който бе отличен и с почетен плакет за цялостен принос за развитието на училището. Всички бяха развълнувани от срещатата на различните поколения учители от родното училище.
„На 24 април бяхме планирали тържество, с което да отбележим 95 години светско образование в Абланица. За съжаление поради пандемичната обстановка то не можа да се осъществи, затова сега решихме да изненадаме бивши учители по домовете им. Действително беше много хубаво и вълнуващо за всички“, сподели зам. директорът на СУ – Абланица д-р Калинка Гайтанинчева и допълни, че специално за 1 ноември ученици и учители са подготвили иновативен урок-спектакъл, който ще бъде качен на страницата на училището.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *