НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
паста – 100 г
бекон – 100 г
броколи – около 150 г
жълтъци – 2 бр.
сирене пекорино – 70 г
сол
пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете броколите за около 5-7 минути и ги отцедете.
Нарежете бекона, запържете го в сгорещен тиган за около 7 минути и го извадете.
Сложете пастата да се вари.
В купичка разбъркайте жълтъците с половината от настърганото сирене и пипер.
Добавете на тънка струя около един черпак гореща вода от пастата, като бъркайте непрекъснато.
Отцедете пастата, към нея добавете жълтъците, разбъркайте, добавете броколите, бекона, останалото сирене пекорино и пак внимателно разбъркайте.
Пастата Карбонара с бекон и броколи е много вкусна. Вижте още вкусни идеи за спагети Карбонара./gotvach.bg
loading...