Питка с богата плънка

Продукти

около 1 кг брашно
1 суха мая
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 – 3 с.л. олио
1 ч.л. оцет
1 кофичка кисело мляко
1 к.л. сода бикарбонат (изгасена в киселото мляко)
1 яйце
200 мл прясно мляко

За плънката:
луканка – 300 г
15 маслини 
200 г сирене
лютеница
4 сварени яйца
чубрица
кашкавал
риган

Начин на приготвяне

Замесваме хубаво меко тесто, което оставяме да втаса. Разделяме го на две части и всяка разточваме на кора, която намазваме с лютеница и поръсваме от луканката, сиренето, маслините, парченца кашкавал и нарязани на ситно сварени яйца. Посипваме с риган и чубрица и навиваме на руло. Двете рула режем на триъгълници и редим като цвете в дълбока тава. Оставяме питката да втаса на топло, след което я мажем с жълтък и посипваме със сусам. Печем в загрята фурна за около 35-40 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *