Прокуратурата в Благоевград погна мъж за опит за убийство в с. Плетена

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 58-годишния Ц.М. за извършен от него опит за умишлено убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 3 и т. 6, пр. 1, алт. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Обвиняемият Ц.М. живеел в махала „Забърдо“ в с. Плетена, област Благоевград. От около 15 години отношенията му със семейство К. били влошени. Причина за това били имотни претенции, касаещи общия път до имотите им. По този повод нееднократно възниквали конфликти помежду им, предимно провокирани от обвиняемия.

На 13.06.2020 г. В.К. поставял мрежа около частта от двора, принадлежаща на съседката му. Обвиняемият няколко пъти минал наоколо, като се подразнил от действията им. Той паркирал ремаркето на лекия си автомобил на средата на улицата, преграждайки пътя, и преминаването на други автомобили станало невъзможно. Съседите много се притеснили от това обстоятелство, тъй като сред тях имало такива със здравословни проблеми, което налагало по спешност да търсят медицинска помощ. Коментирали как да решат проблема. Единият от свидетелите Л.К. се обадил в полицейския участък в с. Сатовча да информира за станалото. Междувременно Ц.М. паркирал джипа си на главната улица зад автомобила на Л.К., като по този начин още повече затруднил движението.

Обвиняемият бил приканен да освободи улицата, но отказал да го направи и отправил обидни думи и закани към съседите. Подразнени от поведението му двамата братя М.К. и Л.К. тръгнали към него. Последвало сбиване и падане на земята, при което Ц.М. си ударил главата. Свидетели на случващото се намесили и ги разтървали.

Разгневен, обвиняемият тръгнал към дома си, продължавайки да ругае, докато останалите се прибрали в двора. Л.К. отново се обадил в полицейския участък, за да съобщи за инцидента, и на място били изпратени дежурни за извършване на проверка на случващото се.

Междувременно Ц.М. взел законно притежавания пистолет „Макаров“ и се върнал в района на имота на семейство К. Движейки се с оръжието в ръка и отправяйки закани, той произвел няколко изстрела. Уплашени от действията му, съседите, сред които имало и жени, побързали да се укрият.

Обвиняемият продължил да стреля, целейки се в Л.К., но не го улучил. Ударил с пълнителя на пистолета панорамното стъкло на чужд автомобил и го раздробил. Видял до плевнята М.К. и произвел изстрел срещу него, като му причинил нараняване в областта на гърдите със засягане на лакътната кост. Отново насочил пистолета срещу него, натиснал спусъка, но поради празния пълнител оръжието не произвело изстрел. Веднага след това напуснал местопроизшествието.

Бащата на пострадалия подал сигнал на телефон 112. М.К. бил транспортиран за оказване на медицинска помощ.

На пристигналите полицаи Ц.М. заявил, че бил нападнат и стрелял, за да се защити. По случая е било образувано досъдебно производство, приключило с внесения в съда обвинителен акт.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Уточнение

    Тия от прокуратурата цяла година са качвали обороти, за „да го погнат“! Тюфлеци!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *