Необходими продукти:
- 3 патладжана
- 5 с.л. олио
- 300 г гъби
- 3 глави лук
- 1 скилидка чесън
- 1 връзка магданоз
- 30 г масло
- оцет
- галета
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжаните се почистват и измиват. Разрязват се на две по дължина и се издълбават с остър нож от кората. Наръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Измиват се със студена вода, подсушават се и се изпържват в тиган с олиото.
Гъбите се почистват и се измиват. Нарязват се на дребно. Лукът се обелва заедно с чесъна и магданоза се нарязват на ситно. Гъбите, чесънът лукът и магданозът и издълбаната среда от патладжаните се задушават в маслото. Получената смес се поръсва със сол и черен пипер и с нея се пълнят издълбаните патладжани.
Пълнените патладжани се нарежда в тава, предварително намазана с олио и се наръсват с пресята галета. Слагат се в гореща фурна и се пекат на 200 градуса за няколко минути.
loading...